Ampliació d’un hotel existent consistent en un edifici exempt de l’actual i que acollirà 12 noves suites, sales de reunions, spa i zona d’aigües exterior. En una ubicació privilegiada, rodejada de vinyes i amb vistes a Montserrat, el projecte rehabilita i connecta dues masies existents, actualment en runes, amb un volum-sòcol d’acer cortén.

Nova construcció d’una escola d’educació infantil i primària al Port de la Selva. El projecte va guanyar el 1r premi en el concurs a dues voltes de GISA, Gestió d’Infraestructures S.A., l’any 2006. L’escola es va executar en la durada d’un curs escolar.

Per poder donar compliment al programa de l’escola i per tal d’aprofitar el desnivell del solar, les aules d’educació infantil es van situar sota la pista de primària.

 

 

Nova construcció d’un habitatge unifamiliar aïllat a l’Avinguda Griera 32 de Sant Cugat del Vallès. Aquest projecte va rebre una menció honorífica en la categoría d’Edificis Unifamiliars en la convocatoria dels VII Premis d’Arquitectura de Sant Cugat del Vallès l’any 2008.

En un terreny amb un pendent molt fort, la casa s’aterrassa generant un jardí amb piscina orientat a sud.

 

Construció d’un nou edifici per a la seu d’emergències de la regió de Lleida per tal de centralitzar tots els àmbits d’emergències d’aquesta zona. Aquest edifici està ubicat dins el solar del Parc de Bombers de la ciutat i el nou edifici s’ha col·locat en paral.lel a l’edifici actual del Parc.

A més de la construcció d’aquest edifici, se’ns va encarregar una important remodel·lació del parc de bombers existent i la urbanització de gran part del solar. Les obres es van realitzar mantenint operatiu el parc en tot moment.

Nova construcció de casa a Sopeira, cuidant especialment la seva integració a l’entorn del poble tant en la seva definició volumètrica com en els materials emprats, bàsicament locals. La seva implantació en el solar ve motivada per les vistes, la topografía, l’orientació del sol i els vents predominants de la zona.

Foto Marta. La Terreta
Marta Colàs Migó, propietària de la casa

Va haber-hi una molt bona complicitat amb l’arquitecte durant tot el procés de gestació de la casa, des de la fase de projecte fins a l’execució de l’obra. Exteriorment, la casa s’integra molt respectuosament en l’entorn del poble de Sopeira tant per la seva volumetria com pels materials emprats i, interiorment, hem aconseguit la calidesa, el confort i l’harmonia que buscàvem des de l’inici del projecte.”

 

Revitalització d’un edifici d’apartaments a La Molina (Cerdanya) amb coberta plana acabada amb rajola més pròpia de la Costa Brava que del Pirineu, i que patia greus problemes d’entrada d’aigua en les terrasses.

Es va projectar una coberta amb pendents, més addient per a la climatologia de la zona, i amb acabats de pissarra. Es va optar per una estructura lleugera i prefabricada que permetés no incrementar gaire les càrregues pròpies de l’edifici i que permetesin fer una execució ràpida, ja que els apartaments havien d’estar operatius durant tot el trasncurs de les obres. Sobre aquesta estructura es va instal·lar una coberta de fusta amb un bon aïllament i amb un acabat de peces de pissarra.

 

Nova construcció de casa a Valldoreix (Sant Cugat del Vallès). Degut a la tipologia del solar (de forma allargassada), la distància a llindes, i per tal de respondre al programa facilitat pels clients, la vivenda té en planta forma rectangular. D’altra banda, el plantejament d’un nucli d’escala (amb una escala lineal i vinculada a un pati semitancat en què el bosc entra pràcticament dins la casa) parteix la casa en dos volums: un volum de només PB situat al nivell superior del terreny i que acull l’aparcament, i un altre volum de PB+2 situat al nivell inferior vinculat al pla de la piscina i del jardí. Ambdós volums estan enrassats superiorment i permeten complir amb el programa funcional de l’habitatge, que s’ha resolt en tres plantes aterrassades.

 

Aquest projecte neix de la voluntat de la UAB d’agrupar en un sol edifici tota una sèrie d’equips d’investigació que actualment estan disseminats dins el recinte universitari. L’avantatge d’unificar aquestes zones és el de poder optimitzar i compartir els recursos, els espais i les instal.lacions de suport i poder garantir unes millors condicions de confort tant per als investigadors com per als animals (il·luminació, soroll, control de temperatura i humitat, asèpsia,etc).

La principal innovació tecnològica que hem incorporat en aquest projecte és la nova pell de l’edifici plantejant una façana ventilada de formigó d’alta densitat de 3 cms de gruix. Els condicionants tan restrictius d’i·lluminació, temperatura i humitat dels animals amb què es treballa en aquestes àrees de recerca, comporten que les façanes hagin de ser totalment cegues.

 

Revitalització d’una antiga casa de poble de Palau de Cerdanya, a la Cerdanya francesa. La casa estava en un estat de conservació força deficient (sobretot  estructuralment) i, a nivell de distribució, havia patit moltes modificacions que feien difícil de reconèixer quina era la distribució original. Malhauradament, el mal estat de les bigues de fusta va provocar que només poguéssim mantenir els murs de pedra de la casa. No obstant, això ens va permetre millorar les alçades lliures entre sostres i tornar a restituir les escales on havien estat originalment. Gràcies a la sensibilitat dels propietaris vam poder recuperar una sèrie d’elements originals de la casa que recorden la seva llarga història.

 

Reforma interior de l’edifici de l’antiga Clínica Dexeus, al Passeig de la Bonanova de Barcelona, per tal d’acollir una residència geriàtrica i uns consultoris mèdics. El projecte ha canviat tota la distribució original, tant la distribució interior dels espais com dels usos i, alhora, ha permès la millora energètica de l’envolvent i la millora en l’eficiència energètica de les noves instal.lacions.

La rehabilitació s’ha plantejat com un treball gairebé d’arqueologia, recuperant al màxim l’essència de l’edifici original, reobrint panys de façana tapiats, patis d’il·luminació dels soterranis tapiats, construïts per guanyar superfície edificada.

 

Equipament Obra nova Residencial Revitalització