Jornada sobre certificació energètica i rehabilitació


No es pot comentar
   by jordi_miro    No es pot comentar

Avui s’ha cel.lebrat a la seu de la patronal CECOT a Terrassa la Jornada sobre certificació energètica i rehabilitació d’edificis en la que he participat com a ponent.

La Jornada l’ha innaugurat el President de la CECOT Sr. Antoni Abad i  han participat com a ponents la Sra. Marga R. Viles, advocada  especialitzada en urbanisme i mediambient, la Sra. Laia Gelabert, cap de projectes d’eficiència energètica de Gas Natural Serveis i el Sr. Arnau Orriols, enginyer soci fundador de ADEC Consulting.

La Jornada ha analitzat els elements bàsics del que s’ha anomenat l’era de les R; Rehabilitació, Regeneració i Renovació urbanes: en què consisteix, marc legal, quins instruments hi haurà, finançament i ajuts i un cas pràctic de rehabilitació real d’un edifici que donaran una visió global per part de professionals en l’àmbit tècnic i jurídic amb experiència aquests darrers anys treballant ja en aquest camí de la rehabilitació energètica d’edificis i la sostenibilitat.

El passat mes d’abril el govern espanyol va aprovar el Pla Estatal de foment del lloguer d’habitatge rehabilitació i regeneració urbana 20132016juntament amb l‘Avantprojecte de LLei de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbanes i el Reial Decret 235/2013 pel qual s’aprova el Procediment bàsic per la certificació de l’eficència energètica dels edificis.

Aquest nou marc legal i tècnic pot marcar un punt d’inflexió, doncs constitueix una aposta ferma pel lloguer i la rehabilitació enfront la construcció de nous habitatges i també una aposta per la rehabilitació energètica, una assignatura pendent del nostre país i en la qual hi ha una sèrie de professionals que ja fa uns anys que hi treballen.

La dotació d’aquest Pla és de 2.421 milions d’euros.