Cloudhousing


No es pot comentar
   by jordi_miro    No es pot comentar
' . get_the_title() . '

¿Perquè hem de tenir a la nostra llar una habitació de convidats si nomès la utilitzem alguns dies a l’any? ¿O un despatx si nomès el fem servir a la nit? ¿Fa falta un menjador per a quinze persones si nomès organitzem menjars multitudinaris un cop al mes? I l’habitació del nen, ha d’estar plena de joguines? ¿És lògic que en una finca hi hagi 30 contractes de telèfon i wi-fi, un per pis, en lloc d’un de sol que converteixi tot l’ediifci en zona wi-fi? I el mateix podria dir-se dels subministraments d’aigua i llum.

El cloudhousing és un nou concepte d’habitatge que potencia la flexibilitat i la comunitat per aproximar el mercat immobiliari a les necessitats de les persones per trobar una sortida sostenible a la crisi de l’habitatge. La peça clau del cloudhousing són edificis que combinen pisos, espais comuns i serveis comuns per als usuaris sota un model de pagament per ús.

Edifici-Empresa

Cada edifici és organitzat com una empresa gestionant els recursos necessaris per al manteniment i el bon ús de l’edifici i la seva infraestructura. Els beneficis es generen a partir dels avantatges de les compres al major i l’ús eficient dels seus recursos.

Gestor

Cada edifici compta amb un gestor que assegura el bon ús dels equipaments pels usuaris i com  punt neuràlgic, les activitats dins l’edifici.

Pagament per ús

Cada persona o família paga una quota per l’ús d’un pis. Conforme canvien les necessitats (o augmenten o disminueixen els integrants de la família), és possible canviar a un pis d’un altre tamany dins el mateix edifici. Els serveis compartits tals como sala TIC, sales de reunions… també es paguen per ús.

Jordi Miró, Arquitectura Sostenible és membre de la Plataforma Cloudhousing. El passat 23 de març va tenir lloc ela primera trobada de la Plataforma a la seu d’agenda 21 de Barcelona.